Παραλία του Δράκου

ο άγνωστος παράδεισος του Μακρύ Γιαλού

   Ανατολικά του μικρού οικισμού του Μακρύ Γιαλού, πέντε περίπου λεπτά με το αυτοκίνητο, βρίσκεται αυτή η πανέμορφη, σχετικά άγνωστη παραλία.

   Την πρώτη φορά πριν 2-3 χρόνια. Κινούμασταν προς τη Μονή Καψά και κοιτώντας χαμηλά είδαμε την παραλία. Αποφασίσαμε τότε να κατέβουμε να την εξερευνήσουμε μιας και δεν υπήρχε τίποτε, ούτε ένας λουόμενος, αλλά έδειχνε ενδιαφέρουσα. Έπρεπε να κατέβεις κάποια βραχάκια, να περπατήσεις λίγο και να βρεθείς σε ένα μικρό παράδεισο. Άξιζε τότε η ταλαιπωρία. Απαλή, χρυσή άμμος, πετραδάκι ούτε για δείγμα και γαλαζοπράσινα, δροσερά νερά. Από τις ωραιότερες παραλίες που είχαμε επισκεφτεί.

  


Σήμερα, μπορείς να βουτήξεις στην παραλία με πιο εύκολο τρόπο, χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικά πανέμορφο beach bar. Το Cavo Bianco. Μας εντυπωσίασε που έχουν σεβαστεί το περιβάλλον και τα χρώματα που χρησιμοποίησαν δεν δείχνουν παράταιρα. Για να κατέβεις μια ξύλινη καλαίσθητη σκάλα.

Το κόστος τον Ιούλιο του 2023 για σετ ξαπλώστρες ήταν 10 Ευρώ με δύο μπουκαλάκια νερό.

Φυσικά και υπάρχει ελεύθερος χώρος, αν κάποιος θέλει να στήσει την ομπρέλα του.

Σχετικά νωρίς εξαφανίζεται ο ήλιος πίσω από τους ορεινούς όγκους, οπότε μετά τις 6-7 το απόγευμα, όσο δεν τρελαίνονται για ηλιοθεραπεία, θα απολαύσουν το μπάνιο τους στα δροσερά νερά του Λιβυκού πελάγους.


tip: Γευστικότατος και ο καφές και τα cocktails στο Cavo Bianco.

tip2: Πολύ κοντά στην παραλία είναι η ταβέρνα του Δράκου με εξαιρετικά φαγητά, την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

tip3: Μπορείτε να βουτήξετε επίσης και στην βοτσαλωτή και γρήγορα ανερχόμενη παραλία Στάουσα, η οποία απέχει λιγότερο από πέντε λεπτά από την παραλία του Δράκου.


του Κωστή Παπαχρήστου