Ναύπλιο

η γοητεία της πρωτιάς

   Μια πόλη που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά! Μια πόλη με ιστορία σε βάθος χρόνου! Μια πόλη με πολλές πρωτιές!!! Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, πρώτη Βουλή των Ελλήνων, πρώτο δημόσιο γυμνάσιο, πρώτο φαρμακείο! Μια πόλη "κόσμημα". Τα ονομαστά κάστρα της, τα νεοκλασικά της κτίρια, οι γραφικές της γειτονιές, οι σμιλεμένες από το χρόνο δρομόσκαλες κάνουν την πόλη ξεχωριστή.

   Μια περιπλάνηση στην παλιά πόλη, ξεκινώντας από την πύλη της Ξηράς και με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, οδηγεί τον επισκέπτη στα βήματα της νεότερης ιστορίας! Από την Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βουλευτικό (την πρώτη Βουλή των Ελλήνων) και από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, έξω από την οποία δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, μέχρι τα Πέντε Αδέρφια (τον προμαχώνα με τα πέντε κανόνια και θέα τη θάλασσα), ξεδιπλώνεται όλη η αρχοντιά και η ομορφιά της πόλης!

   Αν σας αρέσει το περπάτημα, η πόλη διαθέτει όμορφες διαδρομές για πεζοπορία και για τους πιο τολμηρούς, πολλά σκαλιά για ανάβαση!!!

   999 θέλει η παράδοση τα σκαλοπάτια του Παλαμηδιού που, εκτός από ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο και πανέμορφο κάστρο, προσφέρει μια μοναδική, πανοραμική θέα της πόλης και του αργολικού κόλπου.

   Ανηφορίζοντας είτε από την πλατεία της Αρβανιτιάς, είτε από τη δρομόσκαλα της Καθολικής Εκκλησίας και την πύλη του Κάστρου των Τόρων φτάνετε στην Ακροναυπλία, ονομαστή για τις περιβόητες φυλακές της. Και από εκεί η θέα είναι υπέροχη, είτε προς τη μεριά της παραλίας της Αρβανιτιάς είτε προς τη μεριά της πόλης.

   Όμορφες διαδρομές για πεζοπορία πλάι στη θάλασσα είναι αυτή του γύρου της Αρβανιτιάς ή το μονοπάτι της Αρβανιτιάς-Καραθώνας.

   Και βέβαια μην παραλείψετε την επίσκεψη με βαρκάκι στο Μπούρτζι, την πανέμορφη καστρονησίδα, σύμβολο της πόλης.

   Αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και το Μουσείο Κομπολογιού, το καθένα με τις δικές του πολύτιμες συλλογές.

   Το κολύμπι στην παραλία της Αρβανιτιάς με θέα το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία θα σας μείνει αξέχαστο! Αν πάλι βρεθείτε απογευματάκι στα Πέντε Αδέρφια, απολαύστε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα με τα εκπληκτικά χρώματα!

   Η πόλη διαθέτει πολλά καταλύματα, εκ των οποίων πολλά είναι παλιά αναπαλαιωμένα αρχοντικά. Η παραλία και τα σοκάκια της πόλης σφύζουν από ζωή όλες τις εποχές.

   Σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν όμορφα καφέ που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου με θέα το Μπούρτζι.

   Όμορφα κουτουκάκια, εστιατόρια και μπαράκια υπάρχουν διάσπαρτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης, με χρώμα και άρωμα μιας άλλης εποχής.

   Κι αν βρεθείτε καλοκαιράκι εκεί, μην παραλείψετε να πιείτε το ποτάκι σας στο μπαράκι της Αρβανιτιάς με θέα τον φιλόξενο αργολικό κόλπο!

της Εύας Γιαννίρη

Τελευταία σχόλια

07.08 | 14:45

Πολύ όμορφα μέρη!!! που για ακόμα μια φορά με την μοναδική σου περιγραφή ταξιδεύουμε και εμείς μαζί σου!!!

Υπέροχο αυτή την διαδρομή θα την κάνω.....με μάγεψε η περιγραφή....θα στείλω την εμπειρία μου.....

01.08 | 14:15

31.07 | 11:21

Αυτά είναι !!!!

Θέλω !!!

Υπέροχο ακούγετε....με κάνει να θέλω να πάω....εχθές!!!!!

31.07 | 11:15

Κοινοποίηση σελίδας