Άγιος Παύλος

στους αμμόλοφους του νότου

   Η παραλία του Αγίου Παύλου απέχει περίπου 60 χλμ από το Ρέθυμνο και φτάνει εύκολα κανείς μέσα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

   Ουσιαστικά ο Άγιος Παύλος είναι ένας πολύ μικρός οικισμός πάνω σε έναν όμορφο, γραφικό κολπίσκο. Κοντά στην παραλία βρίσκονται κάποιες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με ταβερνάκια κι ακριβώς πάνω στην παραλία ένα πανέμορφο καφέ με επιλογές και για φαγητό.

   Δυτικά του μικρού οικισμού βρίσκονται οι διάσημοι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου. Γνωστοί και ως Αλατσογκρεμνοί. Πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή εικόνα που δεν συναντάς αλλού στην Κρήτη. Πανύψηλοι αμμόλοφοι που καταλήγουν σε κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς που αξίζει να δει κάποιος. Οι θαρραλέοι οπλιστείτε με κουράγιο και κατεβείτε τους αμμόλοφους για να δροσιστείτε στα πεντακάθαρα νερά του νότιου Κρητικού Πελάγους(παλιά Λιβυκό). Το κατέβασμα είναι εύκολο, το πολύ πολύ να πάτε τσουλώντας. Το ανέβασμα όμως θα σας ταλαιπωρήσει, το λέω για να μην με βρίζετε μετά. Κάποιοι κατασκηνώνουν εδώ και κάποιοι κάνουν γυμνισμό, δίχως να ενοχλείται κανείς. Προσπαθήστε να είστε στην περιοχή το απόγευμα, την ώρα που ο ήλιος δύει και χρωματίζει χρυσούς τους αμμώδεις όγκους. Μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από άλλο κόσμο και σίγουρα θα σας γοητεύσει.

   Μεταξύ του οικισμού του Αγίου Παύλου και των Αμμόλοφων συναντάμε την περιοχή Αποπλύστρα. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα για να δείτε τους μοναδικούς σχηματισμούς των βράχων της περιοχής. Από την παραλία του Αγίου Παύλου ανεβαίνετε μια ξύλινη σκάλα και βρίσκεστε μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα. Βράχοι που τους έχει σμιλεύσει το αλμυρό νερό, σε διάφορα σχήματα και υπέροχους χρωματισμούς.

   Αυτό που μου έμεινε από αυτή την εξόρμηση; Είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, ένα μαγικό μέρος που θα σε χαλαρώσει απίστευτα. Ο Άγιος Παύλος είναι ένα ησυχαστήριο και νομίζω πως θα περιμένω πώς και πώς την επίσκεψη εκεί κάθε καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στην περιοχή διοργανώνονται σεμινάρια γιόγκα.

tip: Μείναμε στο νεόκτιστο Varkotopi apartments hotel και εντυπωσιαστήκαμε. Οχτώ υπόσκαφα διαμερίσματα με ιδιωτικές πισίνες που σέβονται απόλυτα τον περιβάλλοντα χώρο με θέα το απέραντο γαλάζιο του νότου.

tip2: Η εξόρμηση στον Άγιο Παύλο συνδυάζεται με μπάνιο στην Τριόπετρα.

tip3: Πριν ξεκινήσετε για Άγιο Παύλο, δείτε τον καιρό, γιατί αν έχει αέρα δύσκολα στέκεται κανείς.

του Κωστή Παπαχρήστου

Varkotopi apartments hotel

Varkotopi apartments hotel

Τελευταία σχόλια

07.08 | 14:45

Πολύ όμορφα μέρη!!! που για ακόμα μια φορά με την μοναδική σου περιγραφή ταξιδεύουμε και εμείς μαζί σου!!!

Υπέροχο αυτή την διαδρομή θα την κάνω.....με μάγεψε η περιγραφή....θα στείλω την εμπειρία μου.....

01.08 | 14:15

31.07 | 11:21

Αυτά είναι !!!!

Θέλω !!!

Υπέροχο ακούγετε....με κάνει να θέλω να πάω....εχθές!!!!!

31.07 | 11:15

Κοινοποίηση σελίδας