γιατί... σαν το ντελόγο δεν έχει

ntelogo.com

γιατί... σαν το ντελόγο δεν έχει

   Δεν πληρώνω δεν πληρώνω 

   Η παράσταση του νομπελίστα Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», μετά από τα κατά σειρά sold out της, επιστρέφει στο Θέατρο ΚΑΤΩ / KATW theater!

   Αρχής γενομένης την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαΐου, στις 21:30

   Ο σκηνοθέτης Πάνος Ιωαννίδης και η ομάδα του, Χρήστος Συρμακέζης, Βάλια Παπαδάκη, Ελένη Στρατάκη, Μενέλαος Γαλανάκης και Φίλιππος Μωραΐτης, θα εμφανίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Μαΐου στις 21:30.    

   Μία πολιτική σάτιρα με πρωταγωνιστές ανθρώπους της καθημερινότητας, που αρχικά διαμαρτύρονται για τις δυσκολίες της ζωής τους, αλλά όταν έρθει η ώρα υψώνουν τη φωνή τους και εξεγείρονται. Απέναντί τους βρίσκονται δομές μιας κοινωνίας παράλογης, άνθρωποι που αποφασίσουν για το καλό του λαού, ερήμην του λαού. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο κάνει το έργο επίκαιρο. Η σκηνή είναι ένα μιλανέζικο διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970 και αφορμή της αφήγησης είναι το πλιάτσικο ενός σούπερ μάρκετ από αγανακτισμένες νοικοκυρές που έχουν κουραστεί να πληρώνουν όλο και ακριβότερα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Η εργατική τάξη προβάλλει την ανυπακοή ως απάντηση εκκινώντας από μία επανάσταση πρωτίστως προσωπική. Οι ήρωες του έργου αρχικά ασφυκτιούν, αλλά μετέπειτα μην εγκαταλείποντας το χιούμορ τους, που διατρέχει όλο το έργο, σηκώνουν το ανάστημά τους υπογραμμίζοντας τις αδικίες που συντελούνται εις βάρος τους. Πέντε ηθοποιοί γελάνε, σπάνια κλαίνε, προβληματίζονται και διαπλέκονται σ΄ ένα έργο που προκαλεί τον θεατή να είναι ενεργός. Μία Commedia dell'arte μεταφερμένη στα όρια της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας μιλάει για μια παγκόσμια παθογένεια μέσα από το γκροτέσκο της γραφής του Φο!

   Ημέρες παράστασης: Παρασκευή 3 Μαΐου Σάββατο 4 Μαΐου Παρασκευή 10 Μαΐου Σάββατο 11 Μαΐου Παρασκευή 17 Μαΐου Σάββατο 18 Μαΐου Παρασκευή 24 Μαΐου Σάββατο 25 Μαΐου

    Ώρα έναρξης: 21:30

   Σκηνοθεσία: Πάνος Ιωαννίδης

   Ερμηνεία Χρήστος Συρμακέζης, Βάλια Παπαδάκη, Ελένη Στρατάκη, Μενέλαος Γαλανάκης, Φίλιππος Μωραΐτης

   Σκηνογραφία: Σοφία Καρακάση

    Μουσική: Σταύρος Μπρέσσης

   Παραγωγή : Θέατρο ΚΑΤΩ / KATW theater Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987107922      

   Είσοδος: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)