γιατί... σαν το ντελόγο δεν έχει

ntelogo.com

γιατί... σαν το ντελόγο δεν έχει

Σαντορίνη 

ή όπως λέμε καρτ ποστάλ

 

   Όλοι κάποια στιγμή της ζωής τους θα πρέπει να περάσουν από τη Σαντορίνη.

Κάθε γωνιά της είναι κι ένα κλικ. Δημιούργημα της έκρηξης του ηφαιστείου η Σαντορίνη που βλέπουμε σήμερα, θα σε εντυπωσιάσει όσο λίγα μέρη στον κόσμο.

   Στον ελλαδικό χώρο δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Θα σε εντυπωσιάσουν αρχικά τα κάτασπρα σπιτάκια που είναι χτισμένα στην άκρη του γκρεμού και μένεις άναυδος βλέποντάς τα από το πλοίο. Να είσαι προετοιμασμένος ότι μπορεί να περιμένεις αρκετά μέσα στο πλοίο μέχρι να δέσει, γιατί το λιμάνι της Σαντορίνης είναι μικρό και το καλοκαίρι έχει μεγάλη κίνηση. Μετά παίρνοντας το δρόμο για τα Φηρά θα ανέβεις ένα φιδωτό δρόμο που θα σε φοβίσει, αλλά ταυτόχρονα θα σε κάνει να ανοίξεις τη φωτογραφική σου μηχανή.

   Ό,τι και να πω για τα Φηρά και την Οία είναι λίγο.

Λευκό και γαλάζιο σε πλήρη αρμονία.

    Τα Φηρά, η πρωτεύουσα, πολύβουα, όμορφα, με ενδιαφέρον μουσείο και εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις. Να είστε προετοιμασμένοι για περπάτημα, αλλά η θέα και η ομορφιά του τοπίου θα σας ανταμείψουν.

Μη διστάσετε να κατεβείτε στην καλντέρα και να περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη δρομάκια με τα αμέτρητα σκαλιά. Πολλά σκαλιά.

   Η Οία πιο αριστοκρατική, θα σας γοητεύσει. Θα σας πρότεινα να μην πάτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος με τις ορδές των τουριστών, αλλά ξέρω πως τότε θα πάτε,

το ίδιο έκανα κι εγώ.

   Πολύ ωραία επιλογή, είναι να κατεβείτε για μεσημεριανό στο Αμμούδι, το λιμανάκι ουσιαστικά της Οίας. Υπάρχουν και γαιδουράκια για αυτό το σκοπό.

    Το όχι και τόσο καλά πλέον κρυμμένο μυστικό της Σαντορίνης είναι ο Πύργος.

Το ψηλότερο χωριό του νησιού. Εδώ έχουμε την αποθέωση του λευκού.

Σε κάποια σημεία θα περιμένετε να εμφανιστούν τα στρουμφάκια,

είναι σαν ένα τεράστιο στρουμφοχωριό.

   Η επισκεψή σας στο Ακρωτήρι κρίνεται απαραίτητη. Θα εκπλαγείτε με το πόσο

καλά διατηρήθηκε ο προϊστορικός οικισμός λόγω της λάβας,

αλλά και με τις εξαιρετικές επεμβάσεις για την ανάδειξή του.

    Όλα είναι κοντά στη Σαντορίνη και μπορείτε να κινηθείτε και με τα λεωφορεία.

Επίσης όλα είναι ακριβά, αλλά υπάρχουν πάντα και οι φθηνές επιλογές. 

   Πιστεύω πως η Σαντορίνη είναι ιδανική για ένα τριήμερο, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη και σίγουρα πάντως δεν είναι διάσημη για τις παραλίες της λόγω της μορφολογίας του νησιού.

   Φέτος, λέγεται πως θα υπάρξει και συμβατικό πλοίο από Ηράκλειο για Σαντορίνη εκτός από τα ταχύπλοα.

 

Tip: Μπορείτε είτε στο μουσείο είτε στο Ακρωτήρι να βγάλετε ενιαίο εισιτήριο και για τα δύο που θα σας κοστίσει φθηνότερα.

 

Tip2: Βγείτε για φωτογράφιση πολύ πρωί, πριν βγουν τα groups. Αν δεν το κάνετε σε όλες τις φωτογραφίες σας θα είναι κι ένας χαρούμενος, πολύχρωμος ασιάτης.

 

Για video από Σαντορίνη και άλλους προορισμούς πατήστε εδώ.